The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Steno Diabetes Centre

Visionen er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for hver enkelt patient tilknyttet centrene. Målet er færre nye tilfælde af diabetes og længere liv med højere livskvalitet for personer med diabetes.

 

Diabetesbehandling i verdensklasse

Novo Nordisk Fonden har i samarbejde med hver af de danske regioner taget initiativ til etableringen af fem ambulante diabetescentre. Centrene kaldes

Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Aarhus

Steno Diabetes Center Odense

Steno Diabetes Center Nordjylland

Steno Diabetes Center Sjælland.

Visionen med centrene er at skabe forudsætningerne for færre nye tilfælde af diabetes, samt højere livskvalitet og længere liv for personer med diabetes. Novo Nordisk Fonden ønsker med centrene at styrke diabetesbehandlingens kvalitet og forbedre forebyggelsen af komplikationer til gavn for både den enkelte person med diabetes og samfundet.

For at understøtte dette etableres Steno Diabetes Centrene: patientvenlige og serviceorienterede klinikker med faciliteter og personale, hvor den enkelte patients behov og mål for egenomsorg vil være i fokus, understøttet af brugervenlige omgivelser med gode adgangsforhold. Aktiviteterne, som skal være forskningsbaserede, skal være af højeste internationale standard.

Visionen realiseres vha. fire kerneaktiviteter:

  • Styrket diabetesbehandling og forebyggelse af senkomplikationer
  • Patientrelateret forskning
  • Tværsektorielt samarbejde og forebyggelse
  • Uddannelse

Få det fulde overblik

Læs om visionerne, processen og download dokumentationsmateriale for etableringen af de enkelte centre på vores dedikerede website steno.novonordiskfonden.dk.