The page cannot be displayed because you are using Internet Explorer version 8 or lower.

Please consider upgrading your browser here

Vi bruger cookies på denne hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Accepter

 
 
 
 

Novo Nordisk Fondens Priser

Novo Nordisk Fonden uddeler årligt en række hæderspriser. Formålet med priserne er at anerkende og belønne individer for en enestående forskningsindsats, undervisning eller anden indsats, der støtter op om forskningen.

 

Videnskabelige hæderspriser

Novo Nordisk Fonden har en lang tradition for at uddele videnskabelige hæderspriser og afholde prisforelæsninger. Fonden uddeler årligt ni priser med det formål at belønne individer for en enestående forskningsindsats, undervisning eller anden indsats, der støtter op om forskningen. Priserne kan ikke søges.

De største priser er EASD-Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence, Novo Nordisk Prisen og Novozymes Prisen. Alle tre består af en personlig hæderspris og et rådighedsbeløb til forskning inden for prismodtagerens fagområde.

Beslutning om tildeling af priser træffes i særligt udpegede priskomiteer.

Beslutning om tildeling Novo Nordisk Prisen og Novozymes Prisen træffes af Novo Nordisk Prisbedømmelseskomite og Novozymes Priskomite under Novo Nordisk Fonden, ligesom tildeling af Jacobæus Prisen, fondens ældste pris, stiftet i 1939, sker i regi af fondens Nordisk Forskningskomite. Øvrige priser uddeles i samarbejde med videnskabelige selskaber i Danmark og internationalt, der udpeger komiteerne til disse priser.

Det samlede beløb, som Novo Nordisk Fonden årligt uddeler i form af priser, udgør DKK 13.650.000.